Basisschool Windekind

Basisschool Windekind

Welkom op onze schoolblog!

Wil je graag ontdekken wat de kinderen in de klas meemaken?
Neem dan een kijkje op de blog!

Thema verkeer

derde kleuter 2016-2017Posted by juf Lynn Fri, September 23, 2016 12:21:39
De eerste week met juf Lynn!
Zowel voor de juf als voor de kindjes is het weer even aanpassen!

We gingen deze week aan de slag met het thema verkeer, naar aanleiding van de week van de mobiliteit.


We speelden het gezelschapsspel van AYA rond verkeerssituaties. De kleuters moesten aangeven wat goed en niet goed is, vragen beantwoorden of zelfs dingen uitbeelden.


In de bouwhoek moesten we een weg maken voor de auto's, later bouwden we dan ook nog zelf auto's met de blokkenin de zandtafel gingen de werkmannen aan de slag om een straat te bouwen


de computer bod de mogelijk om te kijken naar een filmpje van Aya. Later op de week gingen we zelf aan de slag om samen met fred op zoek te gaan naar de flessenfiets. Op de ipad konden de kls luisteren naar een verhaaltje.


We leerden ook een leuk liedje over de fiets met zijn bel. De kleuters konden ook eens zingen voor de hele groep! Wat deden ze dit goed!!!


In de knutselhoek moesten we een fiets tekenen naar waarneming. We bekeken de fiets goed, wat heeft die allemaal en waar staat dat juist? Daarna kwam het mannetje .. hoe zit die op de fiets? handen aan het stuur, bips op het zadel en voeten op de trappers!! Dit was nog niet zo makkelijk om op deze manier een kindje te tekenen.


natuurlijk hoort er bij dit thema ook eens echt fietsen op de speelplaats! Vanaf nu is donderdag onze fietsdag! Elke donderdag mogen de kls van de derde kleuterklas op de fiets!


  • Comments(0)//blog.bsrumbeke.be/#post960